Progressief Woerden doet mee aan coalitie-onderhandelingen

12/04/2022 - Vanavond bracht de informateur, Dirk van der Borg, zijn rapport uit. Hij is van mening dat een coalitie van CDA, Lijst van der Does, Progressief Woerden en CU/SGP de meeste kans maakt op een stabiele coalitie. De raad verzocht de informateur om zijn werkzaamheden als formateur voort te zetten. De heer van der Borg accepteerde.

Progressief Woerden is blij met het advies. Het heeft aandacht voor onze grote opgaven: wonen, groen, zorg en een goede gemeenteraad.
Wij herkennen ons goed in het advies.
De vier partijen gaan samenwerken aan een coalitie-akkoord. Dit geeft Progressief Woerden de gelegenheid om een groot aantal punten waar wij voor staan door te voeren. Qua programma liggen de partijen niet ver van elkaar. Progressief Woerden kan zo afspraken gaan maken met deze partijen over de te varen koers.  
Lijsttrekker Coby Franken zegt: "Wij vinden het mooi dat deze combinatie een brede vertegenwoordiging is van alle type stemmen. Wij gaan heel graag samenwerken aan een basis voor een goed coalitieakkoord, met vertrouwen in elkaars intenties en respect voor elkaars verschillen".

Net zoals we vier jaar constructieve oppositie hebben gevoerd hopen we nu op constructieve wijze in de coalitie mee te doen. En hopen wij op een constructieve oppositie die ons scherp houdt.
Zodat we met de hele raad samen werken aan een Woerden met haar kernen Harmelen, Zegveld, Kamerik…
…..waar mensen kunnen, willen en mogen wonen en meedoen
…….waar iedereen telt en er aandacht is voor wie het moeilijk heeft, waar we armoede en eenzaamheid tegengaan.
….. dat een groene toekomst heeft met oog voor de natuur, bomen, bloemen en dieren.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht