Progressief Woerden bepleit extra inspanning gemeente bij opvang vluchtelingen

03/09/2015 - De fractie van Progressief Woerden vraagt aan onze gemeente om extra inspanning kan leveren en actief te onderzoeken wat we in Woerden kunnen doen om bij te dragen aan de opvang van mensen die hun land moeten ontvluchten. Hierbij dringen we aan op het zoeken van creatieve oplossingen wat betreft ruimte. Lege kantoorpanden, containerbouw, particulier leegstaand bezit kunnen ook opties zijn.

Het aantal vluchtelingen uit brandhaarden als Syrië en Irak blijft toenemen. Wekelijks komen tussen de 1200 en 1700 vluchtelingen ons land binnen, die zich vervolgens bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten melden. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) van asielzaken verwacht dat het aantal toegelaten vluchtelingen dit jaar van 25.000 naar 35.000 stijgt. Hij vraagt in De Volkskrant daarom om ‘stoere' burgemeesters, wethouders en raadsleden die bereid zijn naar extra opvangplaatsen om te kijken.

De fractie van Progressief Woerden vind het een verantwoordelijkheid van de gemeente  om te onderzoeken in hoeverre een bijdrage geleverd kan worden aan de opvang van vluchtelingen:

“We zien in Woerden een krachtige samenleving die het vermogen heeft om vluchtelingen goed op te vangen, te helpen bij het opbouwen van hun nieuwe bestaan en hen een warm welkom te bieden. Wel vinden we een goede spreiding van deze extra inzet over de verschillende dorpen en wijken van belang”.

Lees hier onze Artikel 40 vragen aan het college

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht