Nieuwjaarsborrel Progressief Woerden

29/01/2017 - Zaterdag 21 januari klonk Progressief Woerden feestelijk het nieuwe jaar in in het Bierhuys. Het was een mooie gelegenheid om met een groot aantal leden weer eens bij te praten over de ontstane politieke situatie na het besluit over de zondagopeningsstelling.

 

Fractievoorzitter Marieke van Noort had er vertrouwen in dat de coalitie grotendeels door zou kunnen gaan met de uitvoering van het bestaande programma. Tegelijk erkende Marieke ook dat vanwege de benodigde gedoogsteun van de oppositiepartijen discussies zoals die over de randwegen weer actueel zijn geworden. Het belooft daarom politiek nog een uitdagend jaar te worden tot aan de verkiezingen in 2018. Enthousiast was iedereen over de verhalen van de Woerdense inwonersinitiatieven die hun wensen en ambities voor het nieuwe jaar wilden delen met de leden van Progressief Woerden. Progressief Woerden is namelijk halverwege 2016 begonnen met '300 dagen luisteren', met als doel een zo breed mogelijk aantal Woerdenaren te spreken over hun verhalen en wensen. Vanuit de oogst die dit oplevert willen we aan de slag met ons verkiezingsprogramma voor volgend jaar. Het luisteren stelt ons in staat tot het maken van een goede aansluiting tussen wat volgens Woerdenaren beter kan en de waarden die Progressief Woerden voorstaat. Tijdens de bijeenkomst werden we meegenomen in de plannen van de Woerdense voedselbank, het Rijngracht Comité en de initiatiefnemers die de afgebrande Brediusboerderij willen herbouwen en herbestemmen. De plannen van deze initiatieven konden op de nodige sympathie maar ook discussie rekenen.

Zo was iedereen het klinkend met de voedselbank eens dat het streven zou moeten zijn dat de voedselbank zo snel mogelijk weer wordt opgeheven en dat het niet zo mag zijn dat 128 Woerdense kinderen onder de armoedegrens leven.

Het Rijngracht Comité sprak vooral de wens uit dat politieke partijen zich in hun verkiezingsprogramma's duidelijk uitspreken of ze voor of tegen de Rijngrachtplannen zijn.

De stichting die aan de restauratie van de Brediusboerderij werkt (hoeve Batenstein) gaf aan hard aan het werk te zijn met de herbouwplannen en gaf tegelijk inzicht in de ingewikkelde en kostbare opgave waar ze mee bezig zijn.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht