Nieuwe stichting Cheese Valley richt zich op duurzaam boeren

26/03/2021 - Donderdagavond heeft de gemeenteraad besloten tot de oprichting van de stichting Cheese Valley. Het college van B&W wil samen met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard toerisme en (traditioneel) geproduceerde kaas promoten. Progressief Woerden diende een voorstel in om Cheese Valley zich vooral te laten richten op duurzaam geproduceerde kaas en toekomstbestendige landbouw. Het voorstel kreeg steun van het college en een ruime meerderheid van de raad.

Partij voor de Dieren zit niet in de gemeenteraad, maar wees Progressief Woerden op een voorstel dat in de gemeenteraad van Gouda is aangenomen om meer aandacht te schenken aan duurzaamheid en toekomstbestendige landbouw. “Een mooi voorbeeld van progressieve samenwerking in de regio”, aldus Marguerite Boersma van Progressief Woerden.

Marie Claire Gerritsen van Partij voor de Dieren vult aan: “Als de gemeente bijdraagt aan het promoten van kaas, grijp dan de kans om vooral de innovatieve en duurzame mogelijkheden te laten zien.“

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht