Natuurvriendelijk tuinieren.

26/06/2022 - Mooi aangelegde grasvelden. Fraai aangeharkte borders. Bijzondere exotische planten. Wij vinden het heel erg mooi. Maar voor de natuur is het minder fraai. Voor dieren en insecten is het een gelijk aan een woestijn. Wat kunnen we nu echt doen om de natuur een handje te helpen zonder dat onze tuin een wildernis wordt. Wat groeit er goed op onze grond? Op 5 juli hoor je hier alles over? Kom naar de duurzaamheidswinkel aan de voorstraat 75 om 20.00 uur en praat mee. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk. Dus geef je op.

Natuurlijk tuinieren. Dat is tuinieren met de natuur. Dat is zorgen voor biodiversiteit, zoveel mogelijk soorten bij en door elkaar, waardoor een natuurlijk evenwicht ontstaat en bestrijding van ziekten en plagen niet nodig is. Met de juiste planten, inrichting en weinig onderhoud creëer je een kleurrijke en levendige tuin. Groen waar iedereen het hele jaar van geniet: planten, dieren en uiteraard jezelf.

Tijdens een powerpointpresentatie geeft Andre van Kleinwee, werkzaam als  stedelijk ecoloog bij de gemeente Gouda en Zoetermeer en voorzitter van het IVN Woerden uitleg over verschillende onderdelen van de natuurtuin. Zoals het ontwerp, grondsoorten, grondbewerking, de aanleg van een natuurvijver, beplanting en dieren in de tuin. 

Hieronder als voorbeeld de tuin van André van Kleinwee.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht