Mag ik mij even voorstellen? Marguerite Boersma nummer 3

12/03/2022 - Voor alle kernen en bouwen.

“Een betaalbare woning en lekker eten van dichtbij”, zijn de speerpunten van Marguerite Boersma.  Zij heeft zich vele jaren ingezet voor verschillende Harmelense organisaties zoals kinderopvang, de avond-4-daagse en de tuinvereniging. Ze is vooral goed thuis in verbinden en samenwerken. De moestuin is een plek waar zij graag met ‘de poten’ in de klei wroet. Eten van eigen tuin en van het seizoen zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. 

Marguerite zet zich vooral in voor de kernen: Zegveld, Kamerik en Harmelen, zodat hun belangen hoog op de politieke agenda staan.  Daarnaast is ze heel actief op het dossier wonen. Op dit dossier is, door de hoge woningnood, genoeg  te doen. Marguerite vindt dat het allemaal veel te langzaam gaat en ze wil dat er gekeken wordt naar alternatieve woonvormen en manieren van bouwen. "Denk eens verder dan alleen beton en bakstenen. Te veel mensen wachten op een (betaalbaar) huis. Zowel huur als koop. Niet alleen jongeren, maar in alle leeftijden. En daar moet snel verandering in komen", aldus Marguerite.

In haar werkzame leven heeft Marguerite de overstap gemaakt van verpleegkundige naar belangenbehartiger bij een vakbond en de beroepsorganisatie van logopedisten. Ook draait zij al heel lang mee in de politiek. Zo heeft ze aan de wieg gestaan van Progressief Harmelen en was destijds al raadslid in de gemeente Harmelen.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht