Maak alvast kennis met een van onze boeken uit de Mensenbieb

14/11/2017 - Op 25 november kunnen bezoekers aan de Bibliotheek Woerden mensen, waaronder Frank, 'lenen'. Opmerkelijke mensen. Deze 'levende boeken' zijn mensen die je anders misschien niet zo snel persoonlijk zou spreken. Denk aan een transgender, blind zijn, homoseksueel of vluchteling.

Gebouwen en het openbaar vervoer zouden toegankelijk moeten worden voor gehandicapten. Dat vindt Frank Sanders, zelf is hij rolstoelgebonden door de erfelijke stofwisselingsziekte X-ald. Met zijn Wheelchair Mafia, VN-verdrag voor gehandicapten, Nederland Toegankelijker, Partij voor Gehandicapten, Inclusie Woerden en Wall of shame disabled parking is Frank zowel lokaal als landelijk zeer actief. ”Een knipoog, maar wel met een zeer serieuze ondertoon. Platforms die geen zeurende gehandicapten laten zien, maar wel mensen aan het denken willen zetten,” legde Frank eerder dit jaar nog in het AD uit.

In de Mensenbieb kun je jouw nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen en verruim je blik! Progressief Woerden en Bibliotheek Het Groene Hart halen, samen met de Mensenbieb, en steun van het Cultuurplatform, deze bijzondere collectie naar Woerden.

 

Waar en wanneer

Zaterdag 25 november

12.30 - 15.00 uur

Bibliotheek Woerden

GRATIS

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht