Kleuters moeten overal veilig kunnen klauteren in Woerden

14/06/2021 - Kinderspeelplaatsen zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. En omdat iedereen in Woerden meedoet, heeft de gemeente in haar speelbeleid opgenomen dat alle kinderen ongeacht hun leeftijd, beperkingen en achtergrond kunnen spelen, sporten en bewegen in Woerden
Afgelopen week hebben Progressief Woerden en D66 een aantal vragen aan het college gesteld over speelplaatsen. Hierin wordt aandacht gevraagd voor het uitvoeringsplan spelen 2017-2019. Een van de belangrijkste vragen is of de bestaande speelplekken inmiddels voldoende mogelijkheden en uitdaging bieden voor kinderen met én zonder beperking.

“Speelplekken zijn belangrijk voor kinderen. ze moeten er veilig en vrij kunnen spelen. Blije klauterende kleuters zorgen voor blije ouders en opvoeders” zeggen Saskia van Altena (D66) en Coby Franken (Progressief Woerden).

De twee partijen vinden het ook belangrijk dat speelplekken samen met bewoners worden ontwikkeld en onderhouden. Zo kan veel beter op de wensen van jeugdige gebruikers worden ingespeeld. De partijen vragen zich af of aan deze afspraken en verwachtingen van het speelplan door de gemeente wordt voldaan?

Daarnaast worden vragen gesteld over de veiligheid, omdat in het verleden zelfs speelplekken zijn afgesloten toen bleek dat de deze niet geborgd kon worden. Zo willen beide fracties graag weten of de nieuwe speelplek op Defensie Eiland wel aan de wettelijke eisen voldoet. Ook de verkeerssituatie bij de speelplek in Woerden Centraal baart zorgen omdat op het nabij gelegen fietspad vaak te hard en onvoorzichtig wordt gereden.

De twee raadsleden vervolgen: “Onze gemeente werkt aan een flink aantal nieuwbouwprojecten. Ook hier ontstaat weer een behoefte aan speelplekken en we vragen de gemeente en projectontwikkelaars om dit onderwerp voorafgaand mee te nemen bij  de ontwikkeling van de wijk.

“Het vrijgekomen terrein bij de geschrapte fietstunnel naar Snellerpoort leent zich bijvoorbeeld uitstekend om de nieuwe kleine inwoners van dit gebied te voorzien van een supergave speelplek!”

De vragen van D66 en Progressief Woerden moeten door het college binnen een maand worden beantwoord. 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht