Kinderen planten een Tiny Forest.

21/11/2021 - Aanstaande 25 oktober planten kinderen van de Fransiscusschool een Tiny Forest ter hoogte Paardebloemweide 36-37. Wethouder Ad de Regt zal ook aanwezig zijn en de handen uit de mouwen steken om de kinderen te helpen bij het planten.

Door onze manier van leven wordt de kloof tussen de mens en de natuur steeds groter. Een tiny forest is een initaiitef van IVN natuureducatie. IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staat altijd centraal. Na het planten van het tiny bos zullen kinderen dan ook worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger.

Het Tiny bos is een plek waar dieren terecht kunnen. Vooral vlinders, vogels en kleine zoogdieren zullen hiervan proffiteren. Toch is het bos ook nadrukkelijk bedoeld voor mensen. Buurtgewoners, jong en oud, kunnen elkaar ontmoeten in het bos dat de afmeting heeft van een tennisbaan. Behalve een leuke ontmoetingsplek zorgt een klein bos voor verkoeling in de zomer en voor wateropslag.

Iedereen die dit initiatief ondersteunt, wordt gevraagd hiervan blijk te geven door bij het planten aanwezig te zijn. U bent dus van harte uitgenodgd.

Datum: donderdag 25 november
Tijd: 9.00 – 11.45 uur
Locatie: Grasveld naast de Franciscusschool, ter hoogte van Paardebloemweide 36-37

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht