Kastanjebomen Exercitieveld verdwijnen toch

08/06/2020 - Progressief Woerden heeft zijn uiterste best gedaan om kap van de Kastanjebomen op het Exercitieveld te voorkomen, maar dat is helaas niet gelukt. Wij hebben ingestemd met een motie van Fractie Bakker om de bomen zo lang mogelijk te behouden, maar die motie heeft geen meerderheid gehaald.

Omdat de bomen een levensverwachting van nog maximaal 15 jaar hebben wilden wij de bomen een voor een vervangen op het moment dat ze echt gevaarlijk worden of dood zijn. 

Kastanjebomen Exercitieveld verdwijnen toch. Een meerderheid van de Raad vond het beter om alle bomen in één keer te vervangen in verband met de noodzakelijke werkzaamheden aan het riool dat onder de bomen ligt.

Toen bleek dat er geen meerderheid voor behoud van de bomen was hebben wij uiteindelijk ingestemd met een alternatieve plan waarmee er in ieder geval een nieuwe dubbele bomenrij terugkomt. Daarmee hebben we voorkomen dat slechts de helft van de bomen vervangen zou worden om ruimte te houden voor een parkeergarage, zoals het college wilde. Daar is wat Progressief Woerden betreft echt geen behoefte aan. 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht