Iedereen moet kunnen stemmen

16/03/2018 - In de afgelopen weken heeft Sven Pluimers, fractievolger en kandidaat #13 op onze lijst zich enorm sterk gemaakt voor het stemmen met een beperking.

Op vrijdag 9 maart was het NL Doet, georganiseerd door Samen voor Woerden. Net als bij de landelijke verkiezingen vorig jaar, gaven Sven Pluimers en Marieke van Noort, dit jaar samen met CDA raadslid Vera Streng en burgemeester Victor Molkenboer een workshop over het stemmen bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Door de enorme aandacht die Sven steeds hiervoor vraagt deed burgermeester Victor Molkenboer van Woerden de oproep om stemmen met hulp mogelijk te maken. Want de Kiesraad staat dit nu alleen toe als je een fysieke beperking hebt. 

Inmiddels is deze actie van onze burgermeester zelfs landelijk nieuws geworden. We hopen natuurlijk dat het ook nu al kan, maar we gaan het zeker voor de volgende verkiezingen geregeld krijgen. In heel Nederland kunnen dan alle mensen met een beperking stemmen met hulp. Een stap voorwaarts voor de politiek en de democratie.

Met dank aan Sven Pluimers.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht