Geen bomenkap maar 1000 bomen erbij!

22/12/2017 - Wat een zonde, 40 bomen gekapt in Harmelen, Molenwijk. Nu moest daar wel wat gebeuren in verband met het ophogen van de wijk. Maar als er voor 40 bomen maar 10 terugkomen dan zijn wij de eerste om hier aandacht voor te vragen. Want wij willen Woerden groener en niet kaler. Voor iedere gekapte boom een herplaatser en 1000 erbij. Daar gaan we voor!

Progressief Woerden is voorstander van een groene gemeente. Bomen zijn belangrijk voor het milieu, zuurstof voor mens en dier en zorgen voor een prettiger uitstraling. 

Kijk hier naar de vlog over de bomenkap in Harmelen van onze verontwaardigde kandidaat-raadslid Marguerite Boersma samen met onze fractievoorzitter Marieke van Noort.

Al eerder, bij de aangekondigde bomenkap aan de van Kempensingel, kwam Progressief Woerden in actie. Marieke ging langs bij de bewoners die bezwaar hadden tegen de kap, en hielp hen aan de contacten op het stadhuis die ze nodig hadden om het al genomen besluit voorlopig niet uit te voeren.
Vervolgens hield fractieassistent Coby Franken een vurig pleidooi voor het definitieve behoud van deze prachtige bomen. En met succes. Deze kap is afgeblazen en de gemeente gaat samen met de wijkbewoners op zoek naar een alternatieve oplossing voor de verkeersproblemen.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht