Extraatje voor kids minima? Dat kan beter in woerden.

03/03/2017 - In Woerden leven ca 2000 gezinnen rond of onder een bestaansminimum. Speciaal voor deze minima en vooral de kinderen kent Woerden regelingen om een beroep op te doen om te kunnen sporten, spelen, kortom mee te doen aan de samenleving. Onlangs bleek uit een artikel in de Woerdense courant dat slechts 208 kinderen hier van gebruik hadden gemaakt. Dat kan beter vindt Progressief Woerden en stelt hier vragen over aan het college.

De dedeclaratieregeling is er om te zorgen dat iedereen en zeker kinderen mee kunnen doen met sport en spelactiviteiten. Gezinnen met een inkomen tot 120% van het bestaansminumum kunnen een aanvraag indienen hiervoor via Ferm Werk..

Hoe komt het dat er zo weinig gebruik van wordt gemaakt vraagt Progressief Woerden zich af. Is de regeling wel voldoende bekend. Daar worden vragen over gesteld die het college binnen 30 dagen zal beantwoorden. Al in 2015 stelde Progressief Woerden ook al vragen over de regeling peuteropvang. Ook deze regeling is bedoeld voor gezinnen rond het bestaansminimum. Toen bleek dat van deze regeling weinig gebruik werd gemaakt. Het college zzegde toe daar onderzoek naar te gaan doen. Inmiddels is het gebruik van deze regeleing nog verder afgenomen en er zijn nog steeds geen uitkomsten van dat onderzoek.

Tijd om hier eens kritisch naar te gaan kijken stelt Progressief Woerden. Waarom deze onderbenutting en hoe gaan we zorgen dat mensen die er recht op hebben er ook daadwerkelijk gebruik van gaan maken.

Lees hier de vragen die wij hierover hebben gesteld aan het college.

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht