En toen kwam er toch een brug

23/10/2020 - Afgelopen donderdag heeft de meerderheid van de Woerdense gemeenteraad voor het aanleggen van de Rembrandtbrug gestemd. Het voorstel van Progressief Woerden om deze keuze van 24 miljoen eerst nog met een referendum aan de Woerdense kiezer voor te leggen haalde het niet.

Onze woordvoerder Jelmer Vierstra vindt het onbegrijpelijk hoe gemakkelijk onze gemeenteraad zoveel geld uitgeeft: "Woerden heeft een schuld die vergelijkbaar is met de staatsschuld van Zuid-Europese landen. Met een beetje gezond verstand kan je dan bedenken dat het niet slim is om nog een keer 24 miljoen uit te geven. Vooral niet op een plek waar al zoveel in verkeer is geinvesteerd als in het westen van Woerden."

Wat wel goed is, is dat het college een locatie voor een brug heeft gevonden die ook echt fors minder verkeer op de Kwakelbrug gaat opleveren, en daar was het allemaal om te doen. Er komt dus een nieuwe brug aan het einde van de Rembrandtlaan. Daar zal vuurwerkwinkel China Town moeten plaatsmaken. Zodat de weg daar rechtdoor de Rijn over kan. Een rotonde aan die kant gaat ervoor zorgen dat ook de weg richting Zegveld en Nieuwerbrug er op aangesloten wordt. Aan de andere kant van de Rijn zal de nieuwe weg dan bij autobedrijf Jongerius op de Hollandbaan aangesloten worden, wederom met een rotonde. 

"Democratie levert niet altijd de meest verstandige besluiten op, daar hebben wij ons dan bij neer te leggen," besloot Vierstra de raadsvergadering. Om vervolgens de wethouder veel succes met de uitvoerging te wensen: "We hopen dat wethouder Noordhoek een hoop geld van buiten Woerden voor dit project kan binnenhalen en dat hij erin slaagt om de brug een nog beter effect te geven dan de modellen al voorspellen."

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht