Eindelijk aandacht voor dieren

29/09/2016 - Oversteekplaatsen voor padden tijdens de paddentrek, sterilisatie van zwerfkatten zodat het er niet teveel worden en het beperken van teveel wilde ganzen zodat er niet geschoten hoeft te worden. Zomaar drie maatregelen die het gevolg kunnen zijn van Woerdens eigen dierenwelzijnsbeleid. Dankzij de huidige coalitie kon de nota dierenwelzijn er komen. Nu deze de laatste raadsvergadering is aangenomen gaat een lang gekoesterde wens van Progressief Woerden en Sterk Woerden in vervulling.

De afgelopen jaren hebben beide partijen zich vaker druk gemaakt over dierenwelzijn. In 2015 stelde Sterk Woerden vragen over de praktijk van zwanendriften in de omgeving van Woerden. En vorig jaar kreeg een motie van Progressief Woerden om zoveel mogelijk koeien in de wei te houden steun van Sterk Woerden.

Een samenwerking die al in 2012 begon. Toenmalig raadsleden Wim van Geelen van Progressief Woerden en Ane van Ekeren (nu van Sterk Woerden) kwamen in dat jaar met een initiatiefvoorstel voor welzijnsbeleid voor dieren. Coby Franken van Progressief Woerden en Rianne Vrolijk van Sterk Woerden zijn de huidige woordvoerders. Franken: “Wij zijn erg blij dat het er nu eindelijk van gekomen is. En ook op een mooie manier, door iedereen die iets met dieren heeft bij dit beleid te betrekken. Zo weten we zeker dat we geen doelgroepen zijn vergeten en dat alle partijen gaan samenwerken in de uitvoering.”

 

De gehele nota is hier te lezen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht