Duurzaamheidswinkel geopend

22/10/2021 - Progressief Woerden juicht komst van duurzaamheidswinkel toe. In deze winkel kunnen inwoners van Woerden gratis advies krijgen over verduurzaming. Onderwerpen zijn o.a. het toepassen van andere energievormen, je eigen tuin verduurzamen, maar ook de manier waarop landbouw nu wordt uitgevoerd en het reduceren van afval. In de winkel kun je woensdag, vrijdag en zaterdag terecht.

Afgelopen vrijdag was een enorme opkomst om de opening van de duurzaamheidswinkel bij te wonen. Coby Franken, raadslid voor progressief woerden, was daarbij aanwezig. 

In de winkel aan de Voorstraat 75 in Woerden kun je elke week op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur terecht voor informatie over verduurzaming in de meest brede zin van het woord. Wat kun je zelf doen? Waar werkt de gemeente aan? Hoe organiseer je verduurzaming in en rond je huis? Waar kun je hulp krijgen met geld, organisatie of keuzes maken?

In de winkel wordt informatie gegeven over drie duurzaamheidsgebieden.

energietransitie: zuinig met energie, duurzaam opwekken en hoe betaal je het?
biodiversiteit: tegels ruilen voor groen, water opvangen, sedumdaken, plukbakken, inzaaien van openbaar snippergroen. Maar ook Voedselbos, Herenboeren, wateropslag, voorkomen van hittestress. 
zero waste: afvalvrij leven, hergebruik van producten, ruilen, repareren, verpakkingsvrij inkopen enz. Opweg naar een circulaire samenleving!

Deel dit artikel


Fotoalbum

Duurzaamheidswinkel geopend (foto 1/2)
Duurzaamheidswinkel geopend (foto 2/2)

Nieuwsoverzicht