Duurzaam Woerden 2.0.

21/04/2017 - Duurzaamheid is sexy, hip - en het speelt. Dat merkt Duurzaam Woerden aan het feit dat deze jonge beweging in Woerden een begrip aan het worden is. Op 5 april barstte het weer van de inspirerende voorbeelden van Woerdenaren werken aan duurzaamheid. Een verslag van een van initiatiefnemers van het eerste uur. Anne Berkheij

Duurzaamheid is sexy, hip – en het speelt. In Woerden merken we dit aan het feit dat Duurzaam Woerden een begrip aan het worden is: een verbinding van tientallen enthousiaste Woerdenaren die samen het verschil willen maken. En daarin is ook ruimte voor jou!

Al anderhalf jaar is Duurzaam Woerden actief in het inspireren, informeren en activeren van Woerdenaren die zich inzetten voor duurzaamheid. Dit was goed te zien in de start van onze nieuwe impuls: Duurzaam Woerden 2.0. De avond begon met ruim vijftien Woerdenaren die allemaal in anderhalve minuut hun verhaal vertelden. Zo kon je horen over zonnepanelen, gas-loze buurt, watervriendelijke tuinen, rijden op zonne-energie, en nog veel meer!

Het was te zien dat de sprekers enthousiast waren, en dit enthousiasme was zeker ook terug te zien in de vele Woerdenaren die gretig in gesprek gingen met de trekkers van deze burgerinitiatieven. We hebben ons ook verdiept in praktische manieren om van elk huis een nul—op-de-meter-woning te maken én de film van Onno Schmitz en Henk Bakker over Duurzaam Woerden ging in première!

Op Duurzaam Woerden 2.0 zijn weer veel verbindingen gelegd, plannen gesmeed en ideeën ontstaan. Als Duurzaam Woerden zijn we hier hartstikke trots op. Want alleen samen, met alle Woerdenaren, kunnen wij Woerden écht duurzaam krijgen!

Wij kijken vol trots terug op Duurzaam Woerden 2.0, en kijken vol enthousiasme en spanning naar het komende jaar. Wil je ook niets missen, weten welke burgerinitiatieven al door Woerdenaren zijn opgezet, de film terugkijken, óf onderdeel worden van onze Woerdense beweging? Zoek ons dan op duurzaamwoerden.nl of mail naar info@duurzaamwoerden.nl . 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht