Deelauto's

08/09/2019 - Steeds meer Nederlanders kiezen voor het niet langer bezitten van een auto, maar voor een abonnement op een deelauto-concept. Dat is een maatschappelijk wenselijke ontwikkeling volgens Progressief Woerden, omdat hiermee minder parkeerplaatsen nodig zijn en er waarschijnlijk ook minder gebruik gemaakt wordt van de auto als vervoermiddel. Wat weer minder druk op het lokale wegennet tot gevolg heeft. Het succes van deelauto-concepten valt of staat met de beschikbaarheid van een deelauto dichtbij de potentiele klant. In Woerden zijn maar beperkt plekken waar deelauto’s geplaatst kunnen worden. Waarbij een aantal plekken (nabij gemeentehuis) ook nog behoorlijk ver van woonwijken ligt. Dat kan beter en daarom heeft Progressief Woerden de volgende vragen:

1. Is het college het met Progressief Woerden eens het gebruik van de deelauto een wenselijke ontwikkeling is?

2. Deelt het college de mening dat aanbod van deelauto’s dichtbij of in woonwijken de kans op meer gebruik van dergelijke concepten vergroot?

3. Deelt het college de mening van Progressief Woerden dat momenteel het aanbod aan deelautolocaties schaars is? En dat de plaatsen niet ideaal over Woerden verdeeld zijn?

4. Wat gaat het college doen om het aanbod aan deelauto-parkeerlocaties te vergroten?

5. Hoe gaat het college zorgen voor betere spreiding van deelauto-parkeerlocaties over

Woerden?

Jelmer Vierstra Progressief Woerden

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht