De verkiezingen zitten erop

21/03/2022 - Het was een spannende tijd, de verkiezingen. Progressief Woerden zette alles op alles voor een goed resultaat. Dat is beloond met 4 zetels. Bedankt aan iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht. Nu beginnen de coalitiebesprekingen. Weer een spannende tijd.

De verkiezingen zitten erop. Tijdens een intensieve campagne vonden de appeltjes gretig aftrek en konden we onze standpunten nogmaals aan de kiezers overbrengen. Het resultaat was 4 zetels en daar zijn wij maar wat blij mee. Daarmee zijn we de derde grootste partij.

Lees hier de volledige uitslag van de verkiezingen per stembureau. 

Maar eigenlijk is dit nog maar het begin natuurlijk. Progressief Woerden is een partij die niet alleen in verkiezingstijd campagne voert, maar ook nu al weer actief is. Werkbezoeken, meedoen aan de opschoondag en meewerken aan verzoeken om vluchtelingen te helpen, het is allemaal alweer opgepakt door onze partijleden. Besturen doe je niet alleen vanuit de raadszaal. Dat doe je door het hele jaar te laten zien waar je voor staat.

De opkomst was dit jaar iets lager dan het vorige jaar. We weten nog niet waaraan dat precies ligt. Maar we begrijpen wel dat sommige mensen ontmoedigd zijn, niet meer geloven dat ze werkelijk gehoord worden en dat is niet goed. Daarom maakt Progressief Woerden van participatie een speerpunt. Je hoeft niet mee te doen als je niet wilt, maar die mensen die dat wel willen, moeten gehoord worden. Dat begint bij leesbare stukken vanuit het college. Niet alleen de raad moet ze kunnen begrijpen, maar elke inwoner van Woerden. Dat begint ook bij een goed participatietraject. Er moet echt geluisterd worden. Verder zullen we ons sterk maken voor de aanpak woningnood, de overgang naar duurzame energie en een veel groenere gemeente met goed OV en fietsverkeer. Tot slot wil Progressief Woerden een cultuurverandering. Niet de regelgeving als vertrekpunt, maar de wensen en initiatieven van inwoners. En daarbij zullen we altijd letten op dat iedereen mee kan doen: op straat, op school, op het werk en in de Woerdense samenleving. Er is dus veel werk te doen.  We houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht