De straat op - speeltuintjes en afval

01/10/2021 - Als Progressief Woerden vinden we het enorm belangrijk om met onze voeten in de samenleving te staan en regelmatig in gesprek te gaan met inwoners van Woerden. Omdat we door corona wat beperkt waren en liever niet aanbellen en langs de deuren gaan hebben we wat anders bedacht.
We gaan 1 of 2 keer per maand een wijk in en gaan daar langs speeltuintjes en ruimen afval op. En we gaan dan in gesprek met mensen die rondlopen, kinderen, over hoe het is in de wijk. We zien gelijk met eigen ogen hoe de speeltuintjes zijn en hoe schoon een wijk is.

In september gingen we naar het Staatsliedenkwartier en Harmelen.

In het Staatsliedenkwartier hadden we onze zakken vol met zwerfafval maar ook leuke gesprekkken met inwoners over speeltuintjes (erg dat er geen geld meer is om op te knappen), woonomgeving (mag wel wat uitdagender), afval (mag wel wat minder op straat gegooid worden en vaker opgehaald- de containers zitten vaak vol) en wonen in Woerden (leuke stad, bruisend, en Rijnstraat mag helemaal voetgangers worden).
Leuk en zinnig om als fractieleden in gesprek te zijn met inwoners. Weten wat er leeft!
We hebben daarnaast bij elkaar vier zakken zwerfafval gevuld.

In de tweede week bezochten we Harmelen om te kijken naar speeltuintjes en afval. Het eerste is er zeker: genoeg speeltuintjes! En het tweede amper. Ons viel echt op hoe schoon en netjes het was. We hebben ook meerdere Harmelenaren gesproken die zelf ook regelmatig zwerfvuil opruimden. Geweldig!

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht