De grootste klimaatmars ooit.

07/11/2021 - Zaterdag 6 november werd de grootste klimaatmars ooit georganiseerd in Amsterdam. Maar liefst 5 leden van progressief Woerden waren daarbij aanwezig. Ook de landelijke politiek lijkt doordrongen te zijn van de urgentie van de milieuproblematiek. De volgende politici ondersteunden het initiatief. Raoul Boucke (D66), Lilianne Ploumen (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Esther Ouwehand (PvdD), Lilian Marijnissen (SP), Laurens Dassen (Volt), Jazie Veldhuyzen (BIJ1)

Zaterdag 6 november werd de grootste klimaatmars ooit georganiseerd in Amsterdam. Maar liefst 5 leden van progressief Woerden waren daarbij aanwezig, Coby Franken, Marjolein Doorewaard, Lilian Biber, Annemarie Borst en Marti de Ridder. wilden een duidelijk signaal afgeven aan de landelijke politiek. De deelnemers waren duidelijk en lieten dat door middel van hun protestborden duidelijk blijken. Ook waren een aantal sprekers. Ze waren van mening dat de het huidige economische stelsel bijdraagt aan de problemen. Verder willen ze dat de overheid stopt met investeren in fossiele brandstoffen. Het is nu echt tijd voor actie. 

Behalve volwassenen waren er ook veel kinderen die deelnamen. Ouders en grootouders namen de kinderen mee tijdens de 3 kilometer lange tocht. Voor sommige kleintjes was het best koud. Al zingend en muziek makend legden ze de tocht van de Dam naar het Westerpark af.

Terwijl de kop van de mars het westerpark bereikte, moesten de laatste lopers nog van de Dam vertrekken. De mars was dan ook zeer geslaagd.

Ook de landelijke politiek lijkt meer doordrongen te zijn van de urgentie van de milieuproblematiek. De volgende politici ondersteunden het initiatief en waren aanwezig in het Westerpark: Raoul Boucke (D66), Lilianne Ploumen (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Esther Ouwehand (PvdD), Lilian Marijnissen (SP), Laurens Dassen (Volt), Jazie Veldhuyzen (BIJ1). 

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van Oxfam Novib, Fridays For Future Nederland, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood, De Goede Zaak en Transnational Institute en wordt gesteund door tientallen andere organisaties en groepen. De tocht was uitstekend georganiseerd en verliep zonder incidenten.

Lees ook: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zij-namen-deel-aan-de-klimaatmars-ik-durf-geen-kinderen-te-krijgen-met-deze-klimaatproblemen~b70627c7/

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht