Coby Franken nieuwe lijsttrekker Progressief Woerden

10/11/2021 - Dinsdagavond heeft de algemene ledenvergadering van Progressief Woerden Coby Franken benoemd tot nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Jelmer Vierstra, Marguerite Boersma, Marjolein Doorewaard, Lilian Biber en Jelle IJpma zijn achtereenvolgens de nummers 2 t/m 6.

 

Franken heeft zich de afgelopen vier jaar als raadslid al sterk gemaakt voor een sociale koers van de gemeente, en voor gezonde gemeentefinanciën. Daarnaast is zij de drijvende kracht binnen de partij achter activiteiten buiten het stadhuis, zoals themacafés, afval-prik-acties, wijk- en werkbezoeken. Coby maakt zich sterk voor een diverse samenleving waar iedereen welkom is en mee kan doen: “Ik wil graag bouwen aan een groene, zorgzame toekomst voor Woerden, waar iedereen telt.“

Vierstra en Boersma zijn ook nu al raadsleden die zich sterk maken voor duurzaamheid, een groene omgeving en het bouwen van woningen. Doorewaard (duurzaamheid) is nieuwkomer, afkomstig uit de Partij voor de Dieren en actief op het gebied van bomen, groen en duurzaamheid. Biber is sinds april fractie-assistent voor Progressief Woerden en bevlogen over jeugdzorg en inspraak en zeggenschap. Jelle IJpma is de oude rot in het vak, en richt zich onder andere op het terugdringen van armoede en een stevige culturele sector. Franken: “Samen met dit sterke inhoudelijke team gaan wij het verschil maken in Woerden.

De huidige fractievoorzitter Marieke van Noort neemt na 8 jaar afscheid van het raadswerk: “ik heb het werk met veel passie en plezier gedaan en ik ben trots wat we met Progressief Woerden voor elkaar hebben gekregen. Coby is een geweldige opvolger en in het hele team heb ik veel vertrouwen.”

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht