Begroting 2018 - college maakt teveel schulden

31/10/2018 - De voltallig oppositie maakt zich grote zorgen over de eerste begroting van het nieuwe college van CDA, LijstvanderDoes, ChristenUnie SGP en D66. Door de forse investeringen die het college doet lopen de schulden van de gemeente flink op en dat is niet goed voor de financiële positie van de gemeente. Dat die positie verbeterd moet worden werd afgelopen maart aangetoond door een onderzoek van adviesbureau Berenschot.

“Het college doet veel te weinig om de financiële positie van Woerden te verbeteren. De coalitie stelt voor om daarover een gesprek te gaan voeren, maar dat is onvoldoende en komt voor deze begroting te laat. Ondertussen laat dit college de problemen alleen maar groter worden. Dat kunnen en mogen we als raad niet accepteren”, stelt VVD-fractievoorzitter Florian van Hout namens alle oppositiepartijen.

Om de zorgen kracht bij te zetten dient de oppositie bestaande uit Fractie Bakker, SP, SterkWoerden, Inwonersbelangen, VVD en Progressief Woerden een motie in bij de begroting. Daarmee keurt de oppositie het vooruitzicht naar 2020 tot 2022 af. Reem Bakker van de Fractie Bakker legt uit waarom zo’n forse uitspraak nodig is: “Komen jaar komt er flink extra geld uit Den Haag naar de gemeente. Alle ruimte dus om financieel orde op zaken te stellen. Maar dit college maakt zoveel schulden dat er bovenop dat Haagse geld ook nog een OZB-verhoging nodig is. Het resultaat van al die schulden is dat de financiële positie van de gemeente de komende jaren flink gaat verslechteren.” Hendrie van Assem van Inwonersbelangen vult aan: “Als raad controleren wij of het college op een verstandige manier met het belastinggeld van de Woerdenaren omgaat en dat gaat nu dus niet goed. Daarom vragen wij het college om vanaf nu bij elke uitgave aan te geven wat dit doet voor de financiële gezondheid van de Woerden.”

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht