AFWEGINGSKADER GROOTSCHALIGE OPWEK DUURZAME ENERGIE

24/06/2021 - Binnenkort gaat de gemeenteraad beslissen over het zogenaamde ‘afwegingskader grootschalige opwek’.

Als Progressief Woerden zijn we een groot voorstander van tempo maken in verduurzaming van energie. Maar ook wij hebben onze wensen als het gaat om locaties, hoeveelheden en eigenaarschap. Die wensen bespreken we graag met de kiezers van Woerden.

Daarom organiseerden we een online meeting over het afwegingskader. Op 23 juni spraken wij met onze kiezers over hoe wij aankijken tegen de opwek van duurzame energie.

Energie opwekken doet de overheid niet zelf, daar hebben we in Nederland marktpartijen voor. Maar als overheid bepalen we wel de spelregels. Dus welke vormen van duurzame energie mogen waar in onze gemeente opgewekt worden? En wat zijn de eisen die wij kunnen stellen aan de ondernemers achter die opwek? 
Binnenkort gaat de gemeenteraad beslissen over het zogenaamde ‘afwegingskader grootschalige opwek’. Daarin komen de spelregels waar bedrijven aan moeten voldoen. Door de wethouder is al veel input opgehaald bij inwoners door middel van enquetes en webinars. We hopen dat daar ook actief input is gegeven door progressieve inwoners met goede ideeën.
Als Progressief Woerden zijn we een groot voorstander van tempo maken in verduurzaming van energie. Maar dat betekent niet dat wat ons betreft alles overal kan. Ook wij hebben onze wensen als het gaat om locaties, hoeveelheden en eigenaarschap. Die wensen bespreken we graag met de kiezers van Woerden. Om uit te leggen waarom onze wensen zijn zoals ze zijn en wellicht ook om ze op basis van dat gesprek nog verder uit te werken. 
We waren blij met de steun en de positieve houding ten opzichte van  tempo maken en een serieus aandeel van onze gemeente in de totale opwek en vooral lokaal eigenaarschap.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht