Afscheid nemen valt zwaar.....en vernieuwing geeft energie

29/03/2022 - Vanavond neemt de gemeenteraad afscheid van de oude raad. Voor Progressief Woerden betekent dit dat ze afscheid nemen van Marieke van Noort. Zij zal na 8 jaar intensieve inspanning de politiek even laten voor wat het is. Morgen wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Een nieuwe periode breekt aan.

Progressief Woerden had een heel herkenbare lijsttrekker die op basis van passie met mensen haar mening gaf over de onderwerpen die in raad passeerden. Gedreven door een goed ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel sloot zij zich al vroeg aan bij de Jonge Socialisten. Na eerst lokaal te hebben opgetreden is ze ook landelijk actief geweest. Daarna actief geworden binnen Progressief Woerden en daar ook vrij vlot de leiding genomen. Dit heeft erin geresulteerd dat Progressief Woerden nu een actieve en grote partij is met een duidelijke koers. Bedankt Marieke.

Coby heeft het lijstrekkersstokje van Marieke overgenomen. Marjolein zal de opengevallen plaats in de raad opvullen. Beiden hebben evenveel passie voor het sociale domein en de openbare ruimte, duurzaamheid en een mooi groen en schoon Woerden. Marjolein heeft nog als extra aandachtspunt het dierenwelzijn. Jelmer blijft zich inzetten voor een circulaire economie, duurzaamheid, verkeer en een levende binnenstad. En Marguerite gaat weer aan de slag voor de kernen en voor het onderwerp wonen en bouwen. Zo blijft er ook nog wat vertrouwd.

We gaan met veel vertrouwen en energie de nieuwe raadsperiode tegemoet.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht