Woordvoerder Sharia4Holland opgepakt. Wild West in Woerden

Geschreven door Wim van Geelen op 30 mei 2012

In het normaal zo stille Staatsliedenkwartier was het maandagnacht toch nog even spannend. Een aantal politieauto’s in de straat. De inzittenden vallen een huis binnen en komen even later met een man naar buiten. Een bebaard individu, gekleed in wat in de pers een soepjurk genoemd wordt en blootvoets op sandalen. Zo moet ooit ook profeet Mohammed er bij hebben gelopen. Voor de man met baard HET voorbeeld om naar te leven. Dat probeert ‘ie dan ook uit alle macht te doen en dat aan de hand van voorschriften en leefregels uit de jaren 800 tot 1000. Niks mis mee, als ‘ie het maar voor zichzelf houdt.

Het wordt pas mis als hij die leefwijze aan anderen wil opleggen. Dan kan je in de problemen komen. Dinsdag meldde de krant dat de AIVD burgemeester Hans Schmit getipt had over de mogelijke aanhouding van Abu Qasim, die overigens echt anders heet, uit het Staatsliedenkwartier.

A.Q. is zelfbenoemd woordvoerder van de Nederlandse tak van de extremistisch moslimbeweging Sharia4Holland.

Afgelopen vrijdag hield  hij een haatpreek op de Dam en zinspeelde op een aanslag op Geert Wilders, die lering moet trekken 'uit het geval van Theo van Gogh'. Of de vage bewoordingen voldoende materiaal zullen leveren om de woordvoerder voor bedreiging van een Kamerlid te veroordelen, is niet duidelijk. Hij zal de dans wel ontspringen door naar Wilders te verwijzen, die toch wel wat ergere dingen pleegt te zeggen. Bij zijn rechtszaak werd hij op vrijspraak getrakteerd. Dit onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Mensen uit de buurt die A.Q. kennen reageerden verbaasd. Dat hadden zij niet achter die eeuwige, 29-jarige, student gezocht. Wel was het hen opgevallen dat de laatste tijd vaak auto’s met een Frans en een Belgisch nummerbord in zijn buurt geparkeerd stonden. Inzittende baardmannen liepen bij A.Q. in en uit. Hij had het rijk alleen, want pa en ma verblijven in Marokko.

Op You Tube naar het  AT5-filmpje van iets meer dan 5 minuten gekeken over deze enge mannen en hun nog engere club. Je ziet 5 bebaarde mannen in soepjurken die aan de voeten van het Nationaal Monument onwennig staan te midden van volstrekt onverschillige dagjesmensen. 
Trouw-columnist Ephimenco vond
deze eenzaamheid en dit isolement het meest schokkend. Niemand had interesse voor de fundamentalistische boodschap. Wat opviel was ook  het slechte Nederlands van de stotterende woordvoerder, A.Q. dus,  die zijn zinnen inslikte en  niet afmaakte.  De reeds aangehaalde Ephimenco deed zijn platte Arabische accent doen vermoeden dat hij zijn zolderverdieping met schotel niet al te vaak heeft verlaten. Ik help Ephimenco even uit de droom. Het was  een pose, want de knaap spreekt goed Nederlands en hij heeft hier een goede opleiding genoten.

Wat hij zei was gedaas: "Deze regeringen van Nederland en Europa buiten jullie uit in naam van de EU en de democratie om de oorlogen tegen de moslims te kunnen blijven financieren. Dat is de kern en essentie van de economische crisis." 


Het volgende citaat lijkt nog verontrustender als het gaat om de mentale gezondheid en het persoonlijke evenwicht van deze jonge man van 29 jaar: "Het onachtzame Nederlandse volk is, zoals jullie om ons heen zien, bezig aan platzuipen, aan klemzuipen, ze gaan zich uitkleden en prostitueren voor een paar daagjes zon."  En dan de uitsmijter: 

"De moslims zullen deze tumor genaamd democratie met wortel en tak uitroeien." DE moslims, bestaan die? Een vraag die absoluut niet aan A.Q. is besteed.

Het einde van het internetfilmpje is echter even schokkend als dit gedaas.

Een passerende burger toont eindelijk belangstelling voor de vertoning en wil in discussie met het groepje baardapen treden. Plotseling  springen enkele mannen, die zich met het woord 'politie' identificeren, letterlijk op zijn nek. 
De burger die geen weerwoord mag geven, wordt vervolgens als een gevaarlijke crimineel door de Amsterdamse sterke arm afgevoerd. A.Q.  en zijn metgezellen in verbijstering achterlatend. In dit land kan je toch vrij je mening uiten?

Wat die mening is, is helder. Sharia4Holland wil voor heel Nederland en dus ook voor Woerden een streng islamitisch regiem invoeren. Wie wil weten wat dat inhoudt wordt door de media op maat bediend. Saoedie-Arabië, Iran, Libië, Afghanistan enz.

Voor Hans Schmidt is het helder: “Ieder heeft recht op een mening, maar die mag je niet opleggen. Abu Qasim is na zijn vrijlating welkom in Woerden, mits hij geen boosaardige plannen beraamt”. Er is geen reden om je als Woerdenaar onveilig te voelen.

Welkom in Woerden dus. Misschien een tip voor onze burgervader: hoe zit het met de woonvergunning voor A.Q, die dus in werkelijkheid anders heet.? Mag hij hier wel wonen? Als die vergunning nagekeken wordt, is hij dan nog steeds welkom hier?

 


Deel dit artikel