Wasserette De Knijper - Yolan gaat viral

Geschreven door Progressief Woerden op 22 september 2017

Afgelopen week ging een vlogje van Yolan Koster (wethouder Progressief Woerden) viral. Bijna 10.000 mensen werden bereikt met dit ontwapenende verhaal van twee Woerdenaren die zich in drie jaar uit de bijstand wisten te vechten met hard werken en hulp van lokale ondernemers, Ferm Werk en onze Yolan.

Er bestaat een regeling voor mensen in de bijstand om met een krediet een eigen zaak te beginnen: de BBZ, bijzonder besluit zelfstandigen. Het is een soort lening die je in staat stelt om in een paar jaar met behoud van uitkering en extra krediet een zaak op te bouwen. Uiteindelijk, als het succesvol is, betaal je alles terug. Daarna ben je echt helemaal vrij van de bijstand. Het is hard werken en heel spannend, maar als het lukt mag je supertrots zijn op jezelf.

Twee mensen, het echtpaar Nel en Jim Bakker, die jaren in de bijstand zaten hadden op een gegeven moment een goed idee om een wasserij te starten in Woerrden. Toendertijd was de uitvoering van deze regeling nog niet ondergebracht bij Ferm Werk, maar bij gemeente Utrecht. Gemeente Utrecht staat natuurlijk niet zo midden in de Woerdense samenleving dus er was wat bemoeienis nodig van Woerdense politiek, Ferm Werk en hulp van lokale ondernemers, maar toen kregen ze gelukkig de kans. En het is ze gelukt!

Klik hier voor een directe link naar de vlog over Wasserette de Knijper

Inmiddels is de uitvoering van die regeling helemaal in Woerdense handen, bij Ferm Werk, op verzoek van onze gemeente. We weten dat Ferm Werk hard werkt om te zorgen midden in de Woerdense economie en samenleving te staan om zoveel mogelijk kansen voor mensen te creeren om te werken en mee te doen.

Progressief Woerden wil ook dat iedereen in Woerdenaar alle kansen krijgt om zijn/ haar talenten te gebruiken en om zelf de regie te hebben over je eigen leven. Daarom is dit een prachtig voorbeeld van onze visie en zijn we hier ook heel trots op. Mensen versterken! Daar staan wij voor, ook in de volgende verkiezingen.

 


Deel dit artikel