Nieuwjaarswens fractielid Ron Verbeij

Geschreven door Progressief Woerden op 10 januari 2012

In het coalitieakkoord staan twee punten, waar de coalitie veel waarde aan hecht: realisatie van ‘de westelijke randweg’ en ‘de sterke samenleving’. Mijn wens is deze twee zaken voor de volgende verkiezingen 2014 te verbinden. De overheid trekt zich terug uit dit project. Belanghebbende en -stellende burgers nemen het over.

Er komt een ‘Stichting Westelijke Randweg’ (SWR) en die wassen dit varkentje. Zij overtuigen wat grondeigenaren om tegen een zeer lage prijs grond voor dit project af te staan. Hier en daar tikken ze wat goedkoop zand en ander funderingsmateriaal op de kop. In het netwerk is er vast wel iemand te vinden met een goedkoop partijtje zwart asfalt. Een slecht in zijn werk zittende kunstenaar zet wat witte strepen en klaar is Kees. Eventuele bezwaarschriften van omwonenden koop je af. Deze mogen op deze mooie nieuwe weg als enigen 130 rijden. Dat schijnt een goede beleving van je omgeving te geven. De slechte beleving (randweg voor je neus) valt dan weg tegen de goede beleving (lekker scheuren). De al eerder genoemde kunstenaar ontwerpt hiervoor een nieuw verkeersbord. De rechten hiervan worden aan andere gemeenten verkocht. Het geld, dat hiermee wordt verdiend, wordt bestemd voor onderhoud. En een westelijke randweg én een sterke samenleving, het ultieme resultaat.

Als dit lukt is de volgende stap ‘veiligheid’ . De politie wordt afgeschaft, burgers organiseren hun eigen veiligheid, de vereniging voor veiligheid (VVV) wordt opgericht. Hierna volgen Zorg, Werk en Inkomen, Recreatie, Ruimtelijke Inrichting (ook met je buren regelen) en de rest van de overheidstaken. In 2018 is de inzet van de verkiezingen : Opheffing van de Overheid.

Ron Verbeij, fractielid Progressief Woerden


Deel dit artikel