Kennismaken met politiewerk in Harmelen

Geschreven door Loukmane Issarti op 17 mei 2015

Op 15 mei jl. heb ik een dienst meegedraaid met de politie bij wijze van werkbezoek. Ik ben vaak genoeg langs het politiebureau geweest voor een aangifte of iets dergelijks. Maar dit keer kreeg ik een exclusief kijkje achter de balie.

Het begon uiteraard met een kennismaking en het tekenen van een geheimhoudingsverklaring. Dus ik zal op een paar fronten niet al te veel in details gaan. Na een rondleiding door het politiebureau langs de cellenblokken en de kleedkamers kreeg ik een briefing. Wat zijn die cellen toch klein! Tijdens de briefing kreeg ik te horen wat er de vorige dag is gebeurt en waar er op gelet kon worden tijdens de dienst. Vervolgens was het lunchtijd, onder het genot van een hapje en wat te drinken werd er van alles en nog wat besproken. Geplande vakanties, bizarre gebeurtenissen enzovoort.  Hartstikke gezellig.

Daarna kon ik op stap met John de wijkagent van Harmelen. Wat een fantastische man en natuurlijk ook een fantastische baan! Je merkt echt dat de wijkagent een hele belangrijke rol speelt binnen een wijk. Af en toe wordt je wel geconfronteerd met moeilijke zaken,zoals ontspoorde jeugdigen, dus een beetje eelt op het hart is wel aan te raden. Maar dat blijft toch een klein beetje onmogelijk, want een groot hart is natuurlijk een vereiste. Na een gesprek met een bezorgde buurtbewoner  over wat er bij zijn voordeur afspeelt kwam de dienst voor mij ten einde. 

Eenmaal buiten liet John nog een knap staaltje politiewerk zien door jongens op een zeer beleefde manier te wijzen op een verbod. Diezelfde jongens zaten te voetballen met keiharde muziek op een plek waar het na 20.00 verboden toegang was. Het was ook al na 20.00. Maar wijkagent John liet de jongens heel subtiel zelf met een oplossing voor het probleem te komen. Na getuige te zijn van dit tafereel kon ik moe maar voldaan mijn weg vervolgen naar huis.


Deel dit artikel