Duidelijkheid over jeugdzorg

Geschreven door Loes Ypma op 11 december 2014

Afgelopen week kwam er goed nieuws: alle gemeenten hebben contracten gesloten met jeugdzorginstellingen. Dat betekent dat alle kinderen die nu jeugdzorg krijgen, ook zekerheid hebben dat zij die in 2015 houden. Sterker nog, voor heel veel mensen verandert er komend jaar helemaal niks. Ik spreek echter nog vaak kinderen en ouders die vragen hebben door de overgang van de zorg naar gemeenten. Ik vind het belangrijk dat alle ouders en kinderen weten waar zij aan toe zijn.

Dat zij weten dat hun gemeente de jeugdzorg heeft geregeld en hoe de jeugdzorginstelling de zorg ook gaat geven. Daarom wil ik dat alle jeugdzorginstellingen in een persoonlijke brief of gesprek aan iedereen laten weten waar zij aan toe zijn. Ik wil dat de jeugdzorginstellingen dit ook echt voor 1 januari gaan doen.

Daarnaast is er enkele weken geleden een speciaal telefoonnummer geopend voor iedereen die vragen heeft over de zorg. Veel mensen hebben inmiddels dit telefoonnummer al weten te vinden. Ik vind het belangrijk dat ook na 1 januari mensen met vragen op één centraal punt terecht kunnen. Ik wil daarom dat dit telefoonnummer ook na 1 januari blijft werken, zodat iedereen met vragen die ook kan stellen. Het telefoonnummer is: 0800-0126.


Deel dit artikel