Themacafé natuurlijk tuinieren.

5 juli 2022

Ben je ook benieuwd hoe jij je tuin, balkon of het stukje snippergroen natuurvriendelijker kunt maken? Hoe je er meer insecten en vogels krijgt? Op 5 juli organiseert Progressief Woerden samen met Duurzaam Woerden een thema-cafe over natuurvriendelijk oftewel ecologisch tuinieren. Locatie is de duurzaamheidswinkel in de Voorstraat 75 om 20.00 uur. Geef je op door een mail te sturen aan bijeenkomst@progressiefwoerden.nl. Ook als je ervaring hebt met deze manier van tuinieren is het leuk als je meepraat.


Natuurlijk tuinieren. Dat is tuinieren met de natuur. Dat is zorgen voor biodiversiteit, zoveel mogelijk soorten bij en door elkaar, waardoor een natuurlijk evenwicht ontstaat en bestrijding van ziekten en plagen niet nodig is. Met de juiste planten, inrichting en weinig onderhoud creëer je een kleurrijke en levendige tuin. Groen waar iedereen het hele jaar van geniet: planten, dieren en uiteraard jezelf.
Tijdens een powerpointpresentatie geeft André van Kleinwee, werkzaam als stedelijk ecoloog bij de gemeente Gouda en Zoetermeer en voorzitter van het IVN Woerden uitleg over verschillende onderdelen van de natuurtuin. Zoals het ontwerp, grondsoorten, grondbewerking, de aanleg van een natuurvijver, beplanting en dieren in de tuin. Deelname is gratis.
 


Deel dit artikel


Volledige agenda