Basisinkomen

14 januari 2021

GroenLinks Woerden organiseert een online bijeenkomst over het basisinkomen. Donderdag 14 januari 20.45 uur tot 22.15 uur. Met medewerking van Alexander de Roo, voorzitter vereniging basisinkomen.

De meeting is bedoeld voor leden van GroenLinks als voorbereiding op het congres.
Belangstellenden die meer willen weten over het basisinkomen zijn ook welkom.

Basisinkomen is een periodiek uitgekeerd en vrij besteedbaar bedrag voor iedere burger, dat voldoende is om volwaardig van te leven, zonder dat daar een verplichting tegenover staat en ongeacht het inkomen, vermogen van de samenstelling van het huishouden.

Bij GroenLinks is er een discussie over dit wel of niet een goed idee is en op welke wijze. Er zijn verschillende varianten die als amendement zijn voorgesteld voor het komende congres over het verkiezingsprogramma.
We willen dat alle leden hier een weloverwogen keuze in kunnen maken.

Daarom organiseren we deze online bijeenkomst.

Wat houdt het basisinkomen in? Waarom is het wel of geen goed idee om dit te nemen in het verkiezingsprogramma van GroenLinks?

Op deze online meeting komen alle aspecten van het basisinkomen aan de orde. Alexander de Roo, voorzitter Basisinkomen houdt van een inleiding over de verschillende aspecten van het basisinkomen. Er is alle gelegenheid voor vragen en we gaan in gesprek over de voor- en nadelen.

De bijeenkomst is bedoeld voor leden van GroenLinks als voorbereiding op het congres.
Belangstellenden die meer willen weten over het basisinkomen zijn ook welkom.

De meeting start om 20.45 uur en duurt tot uiterlijk 22.15 uur.

 

Aanmelden kan via deze link

Ofc stuur een mail naar cobyfranken@gmail.com


Deel dit artikel


Volledige agenda