Westelijke Randweg blijkt helemaal niet nodig!

31/01/2014 - De Westelijke Randweg is al jaren een heet hangijzer in de Woerdense politiek. ‘Een historische vergissing’ noemde een collega-raadslid ooit het niet aanleggen ervan.

Progressief Woerden was voorstander van een andere oplossing vanaf het moment dat duidelijk was dat de provincie niet wilde meebetalen. Vooral omdat het positieve effect op de doorstroming maar heel beperkt is. Maar ook omdat Progressief Woerden de prachtige polder langs het weidepad wil sparen. En die positie hebben wij altijd volgehouden ook al was dat niet altijd makkelijk. Want uiteraard wil Progressief Woerden ook iets doen aan de drukte op de Boerendijk en de overlast die dit geeft in het Schilderskwartier. Daarom schreven wij in ons verkiezingsprogramma dat wij graag de kruispunten op de Boerendijk anders in willen richten. Maatregelen die door de voorstanders van de weg als ‘onvoldoende effectief’ werden bestempeld. Een standpunt dus dat om veel uitleg vroeg.

Deze week verscheen een onderzoek op de website van de gemeente Woerden, en wat blijkt: de Westelijke Randweg is echt niet nodig. Twee alternatieven zijn effectiever dan de Westelijke Randweg. Het verlengen van de Gildenweg met een brug over de Rijn en het herinrichten van de kruispunten op de Boerendijk (zoals in ons programma) werken allebei beter en zijn stukken goedkoper. Laat de discussie maar beginnen.

Tot we de uitkomst weten is Progressief Woerden trots op haar standpunt. Want een ding is met dit onderzoek wel zeker: Door de weg niet aan te leggen is een historische vergissing voorkomen!

Deel dit artikel


Fotoalbum

Westelijke Randweg blijkt helemaal niet nodig! (foto 1/1)

Nieuwsoverzicht