Oproep: Haal de Mensenbieb naar Woerden

09/09/2017 - Wij hebben een droom om dit najaar een heel bijzondere activiteit naar Woerden te halen: de mensenbieb. Dit is de Nederlandse variant op De Human Library, inmiddels zowel in de hele wereld als nu ook in Nederland een steeds bekender concept. Want in Woerden zijn heel bijzondere mensen met bijzondere verhalen. En wij geloven dat door verhalen te delen en van elkaar te leren we bijdragen aan een sociale en duurzame samenleving. Dat is waarom we dit willen organiseren. Maar dat lukt alleen met hulp. 

Wat is de mensenbieb?

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij deze bibliotheek ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.

Waarom de mensenbieb naar Woerden?Hoe mooi is het om in Woerden op deze manier allerlei verrassende ontmoetingen en gesprekken te stimuleren. Juist in onze gemiddelde gemeente is het prachtig om bijzondere Woerdenaren aan het woord te laten.
Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met hem of haar spreken en de verhalen leren kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. 

Op 25 november hopen we deze bijzondere collectie in Woerden aan te bieden.

Voor het organiseren van een Woerdense mensenbieb is echter een bepaalde geldsom nodig. Op eigen kracht lukt het ons om zeker €500,- te vergaren en de bibliotheek stelt alle faciliteiten ter beschikking, maar dan zitten we pas op ca 30% van de totale kosten.

Daarom doen we een beroep op u alle Woerdense inwoners/ ondernemers/ organisaties/ stichtingen en om mee te doen en/of bij te dragen. Wij zouden een financiële bijdrage bijzonder op prijs stellen. Daarnaast zoeken we zeker ook nog Woerdense 'boeken', een bijzonder mens met een verhaal. "Dus als u een suggestie heeft wie we zouden kunnen vragen om als Boek mee te doen in de Mensenbieb, dan horen we dat ook graag."

Wij hopen dat iedereen helpt onze droom te verwezenlijken.

 

Jantine Jansen,

Kennismanager Bibliotheek het Groene Hart

Tel: 0348 441941

jantine@regiobibliotheekhetgroenehart.nl

 

Coby Franken,

Progressief Woerden

Tel 06-53608273

cobyfranken@progressiefwoerden.nl

 

Hermen Jan Rijks

Organisator Mensenbieb

woerden@mensenbieb.nl

 

 

 

 

Deel dit artikel


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Nieuwsoverzicht