Wonen op maat

18 mei 2021

Tiny Houses, Lars en Lilly, woningnood vraagt om creatieve oplossingen.
Daarom organiseren we op 18 mei een online themacafé. Met inspirerende gasten zoals Marjolein Jonker, pionier van de Tiny House movement en Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada Lelystad waar 152 verplaatsbare woningen voor spoedzoekers werden gerealiseerd.

Tiny Houses, Lars en Lilly, woningnood vraagt om creatieve oplossingen.

In Woerden is een grote woningnood. Jongeren, statushouders, spoedzoekers, het is bijna onmogelijk om binnen afzienbare tijd aan een betaalbare woning te komen. Progressief woerden dringt aan op het snel zoeken naar oplossingen en wil daarbij ook eens 'outside-the-box' kijken. Er bestaan al bijzonder inspirerende voorbeelden zoals Tiny houses en 'containerwoningen' zoals het project Wonen bij Lars in Lelystad.

Deze online meeting nodigen we gasten uit om ons hier meer over te vertellen en ons op ideeen te brengen hoe we in Woerden ook creatieve en betaalbare woonvormen kunnen realiseren.

Met medewerking van:
Marjolein Jonker, stichting tiny house Nederland
Ronald Gouwerok van Centrada Wonen uit Lelystad

 

Als Tiny House pionier is Marjolein een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.


Centrada is een woningcorporatie met circa 9000 verhuureenheden in Lelystad. In Campus Zuid heeft Centrada 152 verplaatsbare woningen gerealiseerd onder de naam ‘Wonen bij LARS’.  De woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Daarnaast is Centrada gestart met de voorbereidingen voor de realisatie van nog eens circa 150 verplaatsbare woningen in hetzelfde gebied.

Wij willen op basis van deze inspirerende voorbeelden in gesprek gaan over mogelijkheden om ook in Woerden creatieve oplossingen te vinden voor de prangende woningnood.

Iedereen is welkom.

Schrijf u in via ZOOM of stuur een mail aan bijeenkomst@progressiefwoerden.nl en ontvang een inloglink voor 18 mei.


We starten om 20.00 uur.


Deel dit artikel


Volledige agenda