Hoe ziet jouw omgeving(svisie) eruit? Themacafé 23 maart.

23 maart 2020

Hoe zien wij Woerden over 24 jaar? Hoe groen, hoe sociaal, hoe duurzaam, hoe mobiel?

Op dit moment wordt overal gewerkt aan nieuwe visies op de omgeving. De aankomende omgevingswet is hiertoe de belangrijkste aanleiding. Wij willen graag het gesprek over hoe we onze progressieve idealen in een optimistische omgevingsvisie kunnen verwerken. Daarom organiseren we een themacafé:

23 maart

Woerdense bibliotheek, Meulmansweg 27, Woerden.

Inloop 19.30

Aanvang 20.00 uur

 

Als aftrap en inspirator hebben we Ali Karatas uitgenodigd.

Ali is statenlid voor GroenLinks in de provincie Utrecht, woordvoerder omgevingsvisie en in het dagelijks leven actief bij Platform 31 waar hij zich bezighoudt met stedelijke en regionale omgevingsvraagstukken.

 

  • Ali zal zijn visie geven op groene, blauwe en rode idealen zoals duurzaamheid, energieneutraal en inclusief en hoe je die omzet naar omgevingskwaliteiten. Ook benoemd hij het belang van slimme combinaties en wat spannend is qua dilemma’s. Hij zal ons triggeren om de goede keuzes te maken voor Woerden.
  • We gaan vervolgens aan thematafels met wisselende groepen de diepte in rond deelthema’s als groen en natuur, leefbaarheid en wonen, duurzaamheid en energie en tot slot mobiliteit. Wat zijn progressieve omgevingskwaliteiten en welke keuzes willen we maken.
  • We sluiten af met het combineren van de verschillende inzichten tot een top 10 adviezen om mee te nemen naar de integrale Woerdense omgevingsvisie waar dit jaar door de gemeenteraad een besluit over genomen gaan worden.

 

Iedereen welkom

Graag aanmelden op bijeenkomst@progressiefwoerden.nl


Deel dit artikel


Volledige agenda