Afwegingskader grootschalige opwek duurzame energie

23 juni 2021

Binnenkort gaat de gemeenteraad beslissen over het zogenaamde ‘afwegingskader grootschalige opwek’.

Als Progressief Woerden zijn we een groot voorstander van tempo maken in verduurzaming van energie. Maar ook wij hebben onze wensen als het gaat om locaties, hoeveelheden en eigenaarschap. Die wensen bespreken we graag met de kiezers van Woerden.

Daarom organiseren we online meeting over het afwegingskader. Doet u mee?

Energie opwekken doet de overheid niet zelf, daar hebben we in Nederland marktpartijen voor. Maar als overheid bepalen we wel de spelregels. Dus welke vormen van duurzame energie mogen waar in onze gemeente opgewekt worden? En wat zijn de eisen die wij kunnen stellen aan de ondernemers achter die opwek? 
Binnenkort gaat de gemeenteraad beslissen over het zogenaamde ‘afwegingskader grootschalige opwek’. Daarin komen de spelregels waar bedrijven aan moeten voldoen. Door de wethouder is al veel input opgehaald bij inwoners door middel van enquetes en webinars. We hopen dat daar ook actief input is gegeven door progressieve inwoners met goede ideeën.
Als Progressief Woerden zijn we een groot voorstander van tempo maken in verduurzaming van energie. Maar dat betekent niet dat wat ons betreft alles overal kan. Ook wij hebben onze wensen als het gaat om locaties, hoeveelheden en eigenaarschap. Die wensen bespreken we graag met de kiezers van Woerden. Om uit te leggen waarom onze wensen zijn zoals ze zijn en wellicht ook om ze op basis van dat gesprek nog verder uit te werken. 
Daarom organiseren we online meeting over het afwegingskader. Doet u mee?
 

De bijeenkomst is online

Vanaf 20.00 uur

Je kunt je hier Aanmelden

 


Deel dit artikel


Volledige agenda